Kiminosushi project
Sushi hvad er det og hvor kommer det fra? I denne artikel dykker vi ned om sushien.
De små specialiteter kommer fra Japan i asien, hvor det at blive en sushikok tager meget lang tid, uddannelsen kan tage op til 10 år før du får lov at skære sushien ud.
De små japanske specialiteter er populære verden over, på højde med pizza eller kaffe. Sushiens popularitet forklares ud fra fire fakta punkter: de er sunde, praktiske, eksotiske og lækre.
De fire grunde til den voksende popularitet af sushi.
1. Sushi er sundt
I sushi er den vigtigste ingrediens ris med eddike og frisk rå fisk. Sushi er relativt sundere end andre fastfood, som mcdonalds, burger king osv.
Selvom sushi er en del sundere end andre fastfood, bør det spises med måde da der stadig er meget fedt og kalorier i sushien.
Når du spiser sushi, spiser du det med soja og kan også spises med andet tilbehør.
2. Praktisk at spise
Sushi er praktisk at spise, da det er en lille specialitet, komfortable og problemfri mad at spise.
Det er oftest folk på farten der sætter pris på den lille og praktiske spise.
Sushi er nemt at dele med venner, familie eller til en sammenkomst. Sushi er enkelt at spise og kræver ikke det stor udstyre når du skal spise det, enten på en japansk restaurant eller i ens private hjem.
3. Forskellige former og typer
Sushi bliver aldrig kedelig og ensformig at prøve, for når du spiser sushi så er der mange forskellige varianter. De forskellige varianter der findes er både de moderne og traditionelle sushi fra nigiri og maki til californiske ruller eller sushi hybrider. Sushi kan kaldes kunst, for de japansk sushi kokke lægger meget vægt på sådan pleje og æstetik.
Sushi spiser du først med dine øjne på grund af de smukke farver og ser altid tiltalende ud.
4. Det er eksotisk
Sushiens popularitet vigtigste årsager er at dens mangfoldighed fra alle de andre køkkener der befinder sig i vesten.
Sushi er en utrolig spændende ny kultur, som er helt anderledes end alle de andre nationale og regionale retter i vesten.
Sushi er desuden meget mere frisk end nogle andre internationale retter.
Sushi hvad er det og hvor kommer det fra? I denne artikel dykker vi ned om sushien.
De små specialiteter kommer fra Japan i asien, hvor det at blive en sushikok tager meget lang tid, uddannelsen kan tage op til 10 år før du får lov at skære sushien ud. Hvor I Danmark tager det normalt kun 2-3 år men mange tager kun korte kurser.
De små japanske specialiteter er populære verden over, på højde med pizza eller kaffe.
Sushiens popularitet forklares ud fra fire fakta punkter: de er sunde, praktiske, eksotiske og lækre.
Der findes sushi restauranter over hele verden, de er næsten som Mcdonald’s, Burger King osv. Populariteten med at spise sushi eller rå fisk er noget der er slået igennem i nyere tid og var ikke nær så populært i fortiden.
Enten blev sushi populær på grund af ideen om at spise rå fisk eller også er det fordi det er eksotisk mad fra Japan. I Danmark spises der mest Sushi i København. I Japan kan man få severet Fugu sushi, en dødelige giftig fisk.
Sushi bør ikke lugte skarpt af fisk Når din fisk er frisk, har den ikke en skarp lugt af fisk, det får den først når enzymer og bakterier begynder at nedbryde den døde fisk.
Kemikalier giver laksen farve Laksen kød har en rødlige farve, men faktisk er laksen en hvid fisk. Den får sin røde farve fra sin kost som indeholder “astaxanthin”. Kosten består af krill og små skaldyr. Opdrættede laks er mindre røde i farven, da de får en anden kost med mindre “astaxanthin”.
Sushi Kokke foretrækker gamle ris På de finere sushi restauranter, foretrækker kokkene at bruge ris, som er blevet tørret minimum et år. Grund til dette er at unge ris suger mere vand til sig end gamle ris og det gør at sushi kokkene kan håndtere vandindholdet nemmere.
Der findes sushi restauranter over hele verden, de er næsten som Mcdonald’s, Burger King osv. Populariteten med at spise sushi eller rå fisk er noget der er slået igennem i nyere tid og var ikke nær så populært i fortiden.
Enten blev sushi populær på grund af ideen om at spise rå fisk eller også er det fordi det er eksotisk mad fra Japan. I Danmark spises der mest Sushi i København. I Japan kan man få severet Fugu sushi, en dødelige giftig fisk.