Sushi style

Det er sushi tid, men ikke den du køber. Det er tid til du selv prøver mestre det at lave sushi så følg med og gør det så godt du kan.

Sushi er voldsom populær og i stedet for at bruge tusindvis af penge hver dag på en sushiresturant, ja så følg kimi no sushi guide til en lækker hjemmelavet sushi. På hjemmesidens forside kan du finde videoguiden så du både kan læse og se hvordan du gør.

Du starter med at handle ind til sushi, her kan du følge vores guide til de to forskellige lækre hjemmelavet sushier vi skal i gang med. Nu har du så fået handlet og lad os så komme i gang med at få lavet noget sushi. Du starter med at vaske dine hænder så du er klar til at lave sushi, efterfølgende så finder du de ingredienser frem du skal bruge.

Ingredienser:
– Sushiris
– Risvineedike
– Sukker
– Salt
– Agurk
– Avokado
– Røget laks
– Sushi tank (Noritang)
– Flødeost
– Wasabi
– Soja
– Syltet ingefær
– Sesamfrø
– Sushimåtte
– Plastfilm

Nu har du så fået handlet og lad os så komme i gang med at få lavet noget sushi. Du starter med at vaske dine hænder så du er klar til at lave sushi, efterfølgende så finder du de ingredienser frem du skal bruge.

Ingredienser:
– Sushiris
– Risvineedike
– Sukker
– Salt
– Agurk
– Avokado
– Røget laks
– Sushi tank (Noritang)
– Flødeost
– Wasabi
– Soja
– Syltet ingefær
– Sesamfrø
– Sushimåtte
– Plastfilm

Guiden

Her ser du rækkefølgen på hvordan du skal lave din sushi

Nu skal risene vaskes, her putter du dine ris op i en skål, hvor du hælder koldt vand over den og så med hånden og vasker dem. Dette gentager du 5 gange til vandet er nogenlunde klart. Når din ris er vasket så lad dem trække i 20 min. i en skål med vand, imens risene trækker begynder du at skylde og skære dine grøntsager ud i stave, som vores videoguide også viser.

Nu skal du komme risene i en grydemed 4 decilit er vand, Lad dem koge op og skrue ned på lav varme i 10 min. Imens risene koger så begynd at lav marinaden der skal ovenpå risene. Du tager risvineddike, sukker og salt og blander det sammen i et glas med en gaffel.

Tag nu dine ris der har kogt i 10 min. og put dem i et ovnfastfad og gør som vores videoguide, her blander du din marinade sammen med risene. Risene sættes nu til side til afkølning og imens laver du din wasabiflødeost, her skal du blande wasabi og flødeost sammen i en skål. Gør grøntsager og fisken klar og skær dem ud i fine strimler.

Nu er du klar til at rulle. Læg først din sushi måtte ud, put husholdningsfilm på sushimåtten så det ikke sviner, tag et stykke noritang, put ris på tangen, men lad enden væk fra dig være fri for ris. 

Nu ligger du fisk og grøntsager på, hvor du efter skal rulle dine første sushi. Husk at rulle stramt og stop når du kommer til det bare tang, her putter du lidt vand på og ruller her efter færdig.

Nu har du lavet din første sushi, tillykke og klap dig selv på skulderen.
Nu ruller du flere ruller til dine råvare er brugt op. Til sidst skære du din suhshiruller ud som du vil skære et franskbrød, og så er der serveret. Værsågod og spis

Her kan du finde videoguiden med undertekster så du både kan læse og se hvordan du gør.

Kiminosushi person laver sushi
Skip to content